Höstprogram 2018

tempeltur

Tempelturer ges den 15-17 augusti under Göteborgs Kulturkalas. Biljetter till tempelturerna bokas online på Kulturpunkten.nu eller via besök på biljettkontoret inne vestibulen på Stora Teatern. Biljettsläpp dagen innan varje tur kl. 12.00.

Viktigt att tänka på när du deltar på en tempeltur är att visa respekt inför det heliga rummet och de som ber där. Klä dig därför inte utmanande, i korta shorts eller kjolar eller bara ärmar. Långärmat och byxor eller lång kjol är passande. I vissa tempel måste skorna tas av.  Använd därför skor som är lätta att ta av och på. Ibland behöver både kvinnor och män ta på en huvudbonad – som vanligtvis lånas ut i templet – innan insläpp i gudstjänstlokalen. Detta ber vi dig respektera.

I år ser programmet ut som följer:

IMG_6570

Vi ger i år två tempelturer per dag och besöker på varje tur två tempel. Avgång sker framför Stora Teatern, tur 1 kl. 12:00 och tur 2 kl. 16:00. Biljett krävs (men är gratis). Max två biljetter per person.

Observera! att tur 1 på torsdag den 16/8 är en vandringstur vilket innebär att deltagare måste kunna gå i normal takt från Stora Teatern till Smyrnakyrkan på Haga Kyrkogata 2 och därefter från Smyrnakyrkan till Synagogan på Östra Larmgatan 12. 

 

Ett-göteborg-för-alla-logo-webb

Festivalen ett Göteborg för alla   äger rum fredagen den 17/8 kl. 12:00 – 19:00 i cirkustältet i Bältesspännarparken. Den interreligiösa och interkulturella festivalen har arrangerats årligen sedan 2011 då den uppstod som en manifestation mot protesterna vid bygget av Göteborgs Moské. Vi vill visa att vi inte accepterar ett ”vi” och ett ”de” i vår stad. Vi vill istället verka för nätverk och samarbete över de kulturella, etniska och religiösa gränserna inom kommunen.

Festivalprogrammet ser du här www.ettgoteborgsforalla.se