Höstprogram 2018

Hösten 2018 inleds med festivalen/manifestationen ”Ett Göteborg för alla” under Göteborgs Kulturkalas, fredagen den 17/8. Den interkulturella festivalen har arrangerats årligen sedan 2011 och startade för att visa att vi inte accepterar ett ”vi” och ett ”de” i vår stad, vilket de främlingsfientliga krafterna tyvärr jobbade för vid bygget av Göteborgs Moské. För att göra Göteborg till en trygg stad för alla samverkar vi för möten över kulturella och religiösa gränser.

Medlemmar ur församlingar från sju religioner bjuder i cirkustältet i Bältesspännarparken på olika inslag såsom ”Turbandagen”, ”Fashion with Faith”, intervjuer med många av stadens politiker, bildvisning av utställningen ”Kvinnor om interreligiös dialog”, musik och dans, barnhörna och ett levande bibliotek där man kan låna en religiös person för att ställa frågor, med flera inslag…

Samtidigt bjuder vi på Tempelturer två gånger om dagen från och med onsdagen den 15/8 till och med fredagen den 17/8. Biljetterna bokas via Kulturpunkten per telefon eller vid besök på Stora Teatern. Bussen avgår framför Stora Teatern kl. 12 och kl. 16.